Běh republiky nový datum : 28.11.2020

19.10.2020 23:30

Jak již aktuální situace naznačuje, nebude 28. října 2020 možné uskutečnit žádný z 32 závodů v českých městech. Proto se organizátoři Sokolského běhu republiky rozhodli oslavu vzniku naší země pojmout individuální výzvou, kdy každý účastník bude moci vyběhnout 28. října kdekoliv bude chtít.

Registrace do jednotlivých závodů Sokolského běhu republiky běží i nadále. Nově budou prodlouženy do 25. listopadu, protože závody se uskuteční až 28. listopadu, tedy o měsíc později, z důvodu nouzového stavu, který aktuálně v Česku platí. 

„Oficiální závody se sice budou konat o měsíc později, ale protože smyslem našeho projektu je především oslavit založení Československa, chceme veřejnost na státní svátek 28. října rozběhnout,“ vysvětluje Martin Duka za pořádající Sokol Čertovka. 

V praxi to znamená, že kdo si stihl objednat balíček s individuální výzvou, může na sebe „hodit“ oficiální tričko závodu a 28. října výročí naší země náležitě běžecky oslavit. Stejnou možnost mají i ti, kteří balíček a tričko nemají. „Chceme, aby 28. říjen byl dnem, kdy lidé udělají něco pro sebe, budou aktivní, půjdou si zaběhat, zacvičit, zkrátka oslaví vznik naší republiky pohybem. A kdo nám pošle do facebookové události Sokolský běh republiky – Individuální výzva fotku s trikolorou, bude moci dostat sokolský dárek,“ dodává Duka.

Pořadatelé tak vybízejí: oslavte společně pohybem vznik naší republiky 28. října a oficiálně pak 28. listopadu při 2. ročníku Sokolského běhu republiky na některém ze 32 závodů! Více informací najdete na www.behrepubliky.cz. V případě dotazů nás můžete na této adrese napřímo kontaktovat.

 

 

Zpět